Speciaal voor MadNes hebben Marius en Johannes van The Given Horse een kinderprogramma in elkaar gedraaid. Verwacht deze zondagmiddag veel vrolijke deuntjes en een enthousiaste interactie waar ook de ouders zich heel prima bij kunnen vermaken. Geen zoetsappige vragen waar Jan Klazen is, maar gewapend met akoestische gitaar en melodica een vrolijk stukje rock ‘n’ roll voor de kids!

Radio 3FM noemde het 'Een stoerdere versie van Acda en de Munnik'. Frontmannen van dit duo zijn Marius van der Leij en Johannes Peetsma. Ze houden er van om reizen te combineren met muziek maken. Zo zijn ze naar verschillende landen gegaan met telkens een doel: overleven van muziek. In de Verenigde Staten probeerden ze het door op straat te spelen, in Japan gingen ze voor fame, in Griekenland was het doel het geld terug te halen en in Ierland gingen ze proberen quitte te spelen.

Hoe het ze verging is te zien op hun YouTube-kanaal. Ze waren te zien in o.a De Wereld Draait Door, ZappLive en met volledige band speelden ze menig maal bij 3FM.  Ze spelen elk jaar op Oerol en ook Zwarte Cross is nu toegevoegd aan het rijtje. Tijdens Eurosonic/Noorderslag waar ze meerdere keren speelden kregen ze lovende recensies van verschillende landelijke platforms. Eind 2015 wonnen ze de publieksprijs van de Friese PopAwards. Momenteel spelen ze zo'n 100 keer per jaar door het hele land en kwam in juni 2018 een Nederlandstalig album uit genaamd ‘Morgen Stop Ik Echt’. 

3FM DJ Domien Verschuuren: 'Dit is een band om in de gaten te houden'
3voor12: ’The Given Horse is een band waar je ontzettend vrolijk van wordt.’