De zondagochtend openen we bijzonder ontspannen met klassieke muziek op het middenterrein. Zelfs de zwaarste kater zal als sneeuw voor de zon verdwijnen met deze fijne zondagse klanken!

Het muzikale duo bestaat uit Eric Luth (piano) en Lotte de Bruin (saxofoon). Zij leerden elkaar kennen op het conservatorium in Groningen. Ze studeerden allebei Docent Muziek. Tijdens deze opleiding hebben ze in allerlei variërende bezettingen muziek gemaakt. Lotte is na het behalen van haar diploma verder gegaan met studeren: dirigent en uitvoerend musicus. Ze werkt nu als dirigent, saxofoondocent en producent. Eric is werkzaam in het voortgezet speciaal onderwijs. Naast dit werk delen ze een liefde voor hun instrument en kamermuziek (= muziek voor een kleine bezetting die bij wijze van spreken in een (grote) huiskamer kan worden gespeeld).

Hun repertoire bestaat uit zowel klassieke muziek als jazz- en wereldmuziek. Ze spelen wat ze zelf mooi vinden en als deze muziek niet voor saxofoon en piano geschreven is, dan arrangeren ze het zelf. Tijdens MadNes laten ze muziek horen uit hun klassieke repertoire.