Inspiratie door idolen als Ben Howard, John Butler, John Smith en de Tallest Man On Earth en een diepgewortelde liefde voor oude mythes en verhalen van verloren tijden komen samen in de kenmerkende sound van Aidan & the Wild.

Aidan & the Wild, het singer-songwriter alias van Diederik van den Brandt, neemt zijn luisteraars mee op een muzikale ontdekkingsreis door zijn interpretatie van folk en americana. Het merendeel van zijn tijd oefenend op zijn instrumenten resulteert in een singer-songwriter die duidelijk weet wat hij met een gitaar aanmoet. Open-tuning finger picking afgewisseld met slide en percussieve technieken leveren een volle en betoverende sound. De grote blauwdruk om zijn songwriting is folk, maar binnen het spectrum worden alle uithoeken verkend. Van groovende americana en enerverende nummers over Jezus tot betoverende melodieën die de luisteraar naar een andere wereld brengen, van persoonlijke liefdesverhalen tot epische liederen over mythes en draken.

Ondanks dat hij nog begin 20 is heeft hij al tegen de 400 shows achter zich liggen, zowel solo, begeleid door zijn band en als "side man" bij o.a. Baptiste W. Hamon. Een aantal van de highlights zijn een support tour voor Dan Owen (UK), shows bij twee edities van het felbegeerde Naked Song festival, tours door Duitsland en Frankrijk, en een spot op Ilse de Lange's Tuckerville Festival. Zijn eerste EP "Iliad" (2017) kwam onder andere bij het in Los Angeles gevestigde label Vinyl Moon terecht. In 2018 speelde hij in de Grote Prijs van Nederland. Begin september 2019 kwam zijn zelf opgenomen en geproduceerde tweede EP "Homegrown" uit, die hem o.a. in de live show van Leo Blokhuis op Radio 2 bracht, en waarvan de single "Dreamer" in diverse indie/folk playlists kwam met ondertussen gezamelijk al meer dan een miljoen streams. Dit gevolgd met een tour door het hele land tijdens Popronde als één van de meest geboekte acts is hij klaar om zijn muziek aan een breder publiek te presenteren!

"Prachtig" - Leo Blokhuis, 2019 "

...een veelbelovende EP" - Musicmaker over Homegrown, 2019

"vijf sterren-voer voor het oor" - Hans van der Maas (OOR, Platomania), 2019
 

Datum: 
zaterdag 04 jul - 12:00