Het is moeilijk om alle kwaliteiten van DJ Pijpgarantie te overzien. Zijn het zijn looks? De genadeloze mixes? De schijnbaar moeiteloze en nauwelijks hoorbare overgangen? Het gevoel dat je na hem niets anders meer wilt? Al met al is er één ding duidelijk: DJ Pijpgarantie is een fenomeen.

Sinds zijn eerste optreden zijn fans compleet van hem in de ban. Ook buiten de landsgrenzen zijn de kwaliteiten van deze held niet onopgemerkt gebleven. Zo heeft Pijpgarantie in 2010 tijdens zijn eerste wereldtour ”Spinning for Communism”, gedraaid op een privé-feest van Kim Jong Il. Naar aanleiding van dit optreden heeft de waanzinnig enthousiaste Kim één van zijn dochters aan Pijpgarantie geschonken.  

Het optreden op Cuba leverde een heuse muzikale revolutie op. Zo zei de zanger van Buena Vista Social Club, die tot de gelukkige bezoekers behoorde, dat hij sindsdien naar niets anders dan DJ Pijpgarantie luistert. Hetgeen overigens moeilijk anders kon, aangezien elk radiostation een verbod opgelegd kreeg van president Raul Castro om andere muziek te draaien dan Pijpgarantie zelf.  

In Rusland is de muziek van DJ Pijpgarantie zó ver doorgedrongen, dat er ook een product naar hem is vernoemd: Pijpgarantie-dubbelvla. Alle basisscholen hebben inmiddels een abonnement op deze versnapering: elke middagpauze eet heel Rusland van tussen de 4 en 12 jaar oud een heerlijk potje.  

Het moge duidelijk zijn: waar Pijpgarantie ook gaat, het publiek blijft altijd in extase achter. Rob Fruithof van Waku Waku is voorzitter van de DJ-Pijpgarantie fan-club ”Rohre für das leben”. Elke tour rijdt hij met afgeladen bus vol fans achter Pijpgarantie aan. Onze Rob is nog lang niet op de DJ uitgekeken, zo bleek uit een interview in het Parool: ”DJ Pijpgarantie is voor mij meer een way-of-life dan een artiest”.  

Alle grote festivals van Nederland boden hem een optreden aan, maar in verband met Pijpgaranties nieuwe wereldtour ”Op vakantie met Pijpgarantie”, was er maar plek voor één Nederlands festival. MadNes is apetrots dat het DJ Pijpgarantie mag verwelkomen op Ameland!  

Kortom: deze show mag je niet missen. DJ Pijpgarantie zal je gegarandeerd grijpen en niet meer loslaten! 
 

Datum: 
zaterdag 04 jul - 01:30