Jay-Roon & The Loose Ends is het nieuwe project van Jeroen Mesker, frontman van Maison du Malheur. Na zes intensieve jaren on the road en drie studioalbums op de plank vond hij het een goed moment om de eigenzinnige band voor onbepaalde tijd los te laten en op een frisse manier de wereld in de ogen te kijken.

Om inspiratie op te doen trok Jay-Roon naar New Orleans waar hij een paar weken onderdak vond in de wijk Musicians’ Village in de Upper Ninth Ward. Tijdens zijn omzwervingen kwam hij in aanraking met de intense muzikale straatcultuur van de stad en zag hij lokale artiesten zoals Meschiya Lake and the Little Big Horns, Walter “Wolfman” Washington & Leyla mcCalla aan het werk. Beinvloedt door de traditionele blues en jazz, aangewakkerd door de exotische hartslag van “The Big Easy” keerde Jay-Roon terug om aan nieuw materiaal te  werken.

Op zijn tiende studioalbum “Home to many a Creature” doet Jeroen Mesker onder de naam Jay-Roon zijn reputatie als songwriter alle eer aan. Bijgestaan door the Loose Ends en een hele rits opvallende gastmuzikanten levert hij een sfeervolle, swingende, soms zelfs intieme rootsplaat af en creeert hij tegelijkertijd een nieuw onderkomen voor zijn eigenzinnige en inmiddels herkenbare stijl.

Ze zijn niet te missen op MadNes want ze geven twee shows, op het middenplein en in de BaroNes.
 

Datum: 
zaterdag 07 jul - 18:30
Website: