De leden van The Mauskovic Dance Band zijn graag geziene gasten op festivals vanwege hun funky energie. Ze mixen Afro-Colombiaanse cumbia en Latijns-Amerikaanse invloeden van hun voorouders met een flinke dosis disco. Een tropisch dansfeest gegarandeerd!

Nicola Mauskovic, oprichter van de band, drumde enkele tijd bij andere Ticket to the Tropics-bekende Altin Gün en toerde met Jacco Gardner tot hij zo’n drie jaar geleden The Mauskovic Dance Band oprichtte met muzikale maten Mano, Marnix en Donald. Ze plukten producer en percussionist Juan Hundred ook nog even van een Caribisch eiland. De gezamenlijke liefde en passie voor genres als cumbia, palenque, afrobeat en disco bracht de band pas echt samen. 

De muziek van The Mauskovic Dance Band is gelaagd, wild, dansbaar en eindigt live vaak in een indrukwekkende jamsessie met gitaren, keyboards, synths, drums, maracas, koebellen en meer. En dat doen ze altijd heel ontspannen, deze mannen blijven cool. Ze brengen het beste van alle plekken op de wereld samen en dat hoor je, luister maar eens naar hun debuutplaat The Mauskovic Dance Band, dat ze eerder dit jaar uitbrachten. Psychedelische jaren zeventig- en tachtigmuziek uit Latijns-Amerika. Waar komen ze dan vandaan, Peru, Chili, Colombia? Nee, de heren komen dus gewoon uit Amsterdam.
 

Datum: 
vrijdag 27 aug - 23:00