WAD – overleven op de grens van water en land

Ervaar tijdens MadNes het Waddengebied zoals je nog nooit hebt gezien! Op vertoon van je MadNes polsbandje kun je namelijk geheel gratis naar deze prachtige natuurfilm (locatie Klein Vaarwater, gelegen nabij festivalcamping, zaterdag 6 juli om 16:00).

Het waddengebied verdient een echte, goede natuurfilm. Een film die jou als kijker doet verwonderen en laat zien hoe ongelooflijk bijzonder maar ook kwetsbaar dit unieke gebied op wereldschaal is. Een film die het ecosysteem in beeld brengt als nooit te voren; van heel kleine organismen onder aan de voedselketen als kiezelwieren en schelpdieren tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond boven in de voedselketen. Een film die de bijzondere esthetische kanten van het gebied laat zien. Een film die laat zien hoe ongelooflijk dynamisch en groots het gebied is. Een film die voor eens en voor altijd laat zien hoe waardevol dit UNESCO Werelderfgoed is. Een film die gemaakt moest worden, aldus Ruben Smit.

Let op: filmmaker en ecoloog Ruben Smit komt speciaal naar MadNes om samen met jou in gesprek te gaan over zijn film en het waddengebied. Wees bij dit unieke moment op zaterdag 6 juli om 12:00  in theatertent De Rits!