In 2024 mogen wij alweer voor de vijftiende keer MadNes op Ameland organiseren. Wij vinden het natuurlijk erg mooi dat we al sinds 2008 op dit eiland welkom zijn! Daarom vertellen we graag iets meer over het eiland waar MadNes mag plaatsvinden.

Eerst even een lesje geografie... Ameland is zo’n 18 kilometer lang en zo’n 3 kilometer breed. Ten noorden van Ameland ligt de noordzee en ten zuiden ervan de waddenzee. Op Ameland liggen de vier dorpen, Hollum, Ballum, Buren en Nes. Er wonen ongeveer 3500 mensen en er komen jaarlijks zo’n 700.000 toeristen. Maar wat is er allemaal te doen op Ameland? Een heleboel!

Op sportief gebied kun je denken aan raften, kajakken, kite-surfen, mountainbiken, strand-zeilen en nog veel meer. Daarnaast is er op cultureel gebied veel te zien in de verschillende musea van Ameland. Als je liever de natuur gaat ontdekken zijn er verschillende excursies die je het eiland laten verkennen. Het mooie is dat je dit allemaal het hele jaar door kan doen op Ameland. Elk seizoen heeft het eiland weer wat nieuws te bieden.

Qua evenementen zit het ook wel goed op Ameland. Van het Roggefestival en de Horziontour tot de Ameland Aventure Run en het Beach Volleyball Circuit. Zie hier alle evenementen die op Ameland plaatsvinden. 

Grote delen van Ameland zijn prachtig natuurgebied, wat de Amelanders natuurlijk graag ook zo houden. Daarom wordt er op het eiland ook zo veel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame energie. 

Wil je meer weten over Ameland? Kijk ook eens op de website van Ameland.