De Amsterdamse brass band Gallowstreet bracht in maart 2020 zijn derde album uit, Our Dear Metropolis. Op de plaat treedt de band in de rol in van instrumentale verhalenverteller. De sound die de groep naar festivals als ESNS en ADE bracht, wordt gekoppeld aan trance, hiphop en bigbandswing om zo een tegenwind van explosief en positief geluid neer te zetten.

Een instrumentaal statement over de thuisbasis, haar inwoners en de dynamiek van de veranderende stad. Met Our Dear Metropolis stelt de band de vraag “van wie is de stad?”. De band neemt in haar nieuwe album de rol in van een instrumentale verhalenverteller en koppelt de sound die ze naar vele festivals heeft gebracht met trance, hip-hop en big-band swing om zo een tegenwind van explosief en positief geluid neer te zetten.

Van de Galgenstraat naar Amsterdam Noord, waar de band haar wortels heeft uitgeslagen aan ‘the Strip’. Met een zelfgebouwde repetitieruimte die ze delen met de collega’s en vrienden van Jungle by Night is Gallowstreet doordrongen van een DIY-mentaliteit, wars van conventie en vol vernieuwingsdrang.  Met de albums “Battleplan” en “Hot Lava Sex Machine” is Gallowstreet een frisse wind binnen het brassband genre. De band geeft een eigenzinnige interpretatie aan wat je met blaasinstrumenten kan doen.
 

Datum: 
vrijdag 27 aug - 22:15
Website: