Matthew Mole is een platina-verkopende singer/songwriter uit Zuid-Afrika. Zijn unieke geluid begon als een perfecte, eclectische mix van folk met elektronische invloeden. Matthew schrijft al zijn muziek uitsluitend zelf, inclusief drie volledige albums en meerdere B-side EP's.

Matthew's debuutalbum, 'The Home We Built', werd uitgebracht in 2013 en werd daarmee de eerste Zuid-Afrikaanse artiest ooit die debuteerde op nummer 1 op iTunes SA. Zijn tweede album, 'Run', werd uitgebracht in 2016 en debuteerde op nummer 1 op iTunes. Zijn derde album, ‘Ghost’, werd uitgebracht in 2019, debuteerde op nummer 1 op iTunes en won twee Zuid-Afrikaanse muziekprijzen voor Beste Popalbum en Record van het Jaar. Sindsdien heeft Matthew meerdere singles uitgebracht, waarbij een van zijn nieuwste nummers “I’m With You” werd genomineerd voor Record of the Year op de SAMA’s.

Met 7 SAMA-nominaties en 2 SAMA-overwinningen op zijn naam heeft Matthew op de meeste grote festivals van Zuid-Afrika gespeeld, internationale bands als Bastille, Of Monsters And Men en The Fray ondersteund, en opgetreden op internationale podia in de VS, Thailand , Rusland en 3 uitgebreide headline-tours door Europa, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en België.
 

Datum: 
zaterdag 06 jul - 20:30
Website: