Het zevenkoppige Personal Trainer klinkt – kort door de bocht – als al jouw favoriete indierockbands samengeperst in grandiose, pakkende liedjes vol humor en geestdrift. Een van de hoogtepunten uit de nog jonge loopband van de band was een 24-uurs (!) optreden in de legendarische Amsterdamse poptempel Paradiso. Na het uitbrengen van hun debuut-EP Gazebo op Holm Front in 2021 bracht de band afgelopen jaar het debuutalbum Big Love Blanket uit. Het album – met favorieten als ”The Lazer”, “Former Puppy” en “Rug Busters”– is opgenomen en geproduceerd in verschillende studiosessies met coproducer Casper van der Lans;de bevlogen energie van de band wordt vertaald in avontuurlijke popproducties.
 
De beginjaren van de band werden gekenmerkt door wisselende bezettingen, met Willem Smit als dirigent én cheerleader van de band. Met shows op festivals als SXSW (VS), Eurosonic (NL), End of the Road Festival (UK), Great Escape (UK), Wilderness (UK) en Best Kept Secret (NL) achter de boeg heeft de huidige bezetting van de band veel mijlen gemaakt op de grotere podia. Naast Smit bestaat de formatie van Personal Trainer uit Kilian Kayser (percussie), Leon Harms (gitaar), Kick Kluiving (drums), Franti Maresova (gitaar/zang), Ruben van Weegberg (bas) en Abel Tuinstra (toetsen/synths).
 
Vers getekend bij het gerenommeerde Bella Union kondigt Personal Trainer een gloednieuwe digitale release aan, “The Feeling”/”Babyolifantjes”, twee opnames van live favorieten die prijken met een meer uitgesponnen, experimentele richting, trouw aan de energie van de liveshows. Met steeds grotere zalen aan hun voeten blijft Personal Trainer momenten najagen waar chaos, vriendschap, spanning en spontaniteit de boventoon voeren. De band sluit het jaar af met een nominatie voor de 3voor12 Award en de grootste show tot nu toe in TivoliVredenburgs Ronda op 21 december 2023.
 

 

Datum: 
zaterdag 06 jul - 22:15