25/03/2015

Vandaag hebben we goed nieuws voor jullie want we mogen weer een aantal zeer vette bands en DJ’s bekend maken die jullie ongetwijfeld gaan laten stuiteren op MadNes. Zit je er klaar voor?

Waxhead (AUS) – Deze Australische rockers komen voor het eerst naar Europa en kunnen meteen Ameland afvinken. Bereid je voor op een goede pot rock ’n roll en new wave. Deze gasten doen niets liever dan muziek maken en surfen. Dat kan alleen maar goed gaan toch?

Projekt Rakija –  Rock, electro, reggae en hiphop gemengd met de folklore uit de Balkan. Deze rauwe cross-over bende tilt de Balkan muziek naar ongekende hoogtes en laat je feesten voor het leven.  

DJ Paullie Wants A Cracker – De roots van Paullie liggen op het strand en brengt je groovende Hangmatpop tot ultieme bangers. Feel Good is het motto van deze DJ en met het zweet op je voorhoofd en een glimlach in je broekzak keer je voldaan naar huis.  

The Cannonball Johnsons – Knallende bluegrass folk van vier jonge honden. Met een banjo, een mandolin, gitaar, bas en meerstemmige zang toveren ze binnen no-time een lach op je gezicht.

DJ Ed Rock – Deze fijne vent draait een mix van alternatieve pop, rock en dance waarmee hij de mainstage op vrijdag onveilig mag maken. Naast vaste gast op Lowlands is hij ook groot fan van de wadden. Tijd voor een optreden op MadNes dus!

Leadbeaters – Dit Amsterdamse trio is wel erg rock ’n roll voor een folk-outfit.  Met een rauwe sound en volle moed staan ze bij ons op het middenplein en de Greenstage.

Groovy Swing – De stijlen ska, soul, r&b en rock ‘n’ roll met een sausje van mambo, latin, jazz en funk zijn de belangrijkste muziekjes die voorbij komen. Verwacht koffers vol met vinyl met voornamelijk lekkere plaatjes uit de jaren 40 tot en met 70.

Smolensk Gorodok (DE) – Een Oost-Duits Elektrokläsh duo bestaande uit Beckmann en Der Andere. De verlaten rangeerterreinen, roestige Rundfunk-antennes en uitgeputte kolenmijnen uit hun jeugd klinken door in de dansbare untergrund muziek van dit tweetal. Smolensk Gorodok gaat die hele Zelt op zijn Kopf zetten, jah!

Chris de Nachtburgemeester – Chris is dé man die altijd de juiste plaatjes weet uit te kiezen. Deze Groningse Nachtburgermeester draait tussen de bands op de mainstage en zorgt dat je zelfs tijdens het halen van je biertje blijft dansen.

Jacco van Mourik – Won meerdere awards voor zijn fantastische (inmiddels afgeschoren) snor. Daarnaast is hij ook een DJ met een formidabele smaak. Nog in de luier stak deze doerak al met nitraten prullenbakken als raketten de lucht in, want ja, knallen daar houdt hij wel van. Ameland maakt uw klaar!

Als je alle bevestigde acts voor MadNes wilt checken moet je even hier kijken! En je kan ze alvast heerlijk beluisteren en bekijken dankzij onze Spotify playlist en onze YouTube playlist.