Als je vaker naar MadNes bent gekomen dan ken je het succes van de twee samen. Slacklinen op het zand is namelijk helemaal de bom. Het zand is zo heerlijk zacht om op te vallen! Daarom kom ik (Jonas) al sinds 2013 ieder jaar naar MadNes met al mijn slacklines en al mijn vrienden. Het begon ooit met 3 slacklines. Inmiddels wordt er een heel bomen park op het strand geplaatst, speciaal om onze slacklines aan vast te hangen. Het mooiste van slacklinen is dat je niet afhankelijk bent van de golven; je kunt hier altijd surfen! En helemaal als we die slackline extra ‘hang loose’ hangen.

Slacklinen begon ooit als training voor bergbeklimmers. Maar inmiddels is het een hele leipe levensstijl geworden. Slackliners spreken af in stadsparken, natuurparken of in de bergen om hele lange en hoge slacklines te lopen. Ons team barst van de ervaring en wilt je graag helpen met je eerste stapjes in jouw slacklife.

De workshops
We organiseren verschillende workshops voor je. Je kunt je van te voren inschrijven, maar we moedigen het ook aan om op het moment zelf langs te komen; vaak is er nog ruimte en het liefst leren we zoveel mogelijk aan iedereen. Wat kun je bij ons leren?

Slackline basics - Video
Een ervaren slackliner leert je op de kortere slacklines om gecontroleerder te lopen en te balanceren. Een paar tricks, zoals een kneedrop of footjumps. Met deze basis tricks kun jij nog jaren klooien en de show stelen als jij in de toekomst een slackline in het park tegenkomt. 

Rodeo lining - Video
Een rodeo slackline is een slackline die heel hoog, maar heel slap ophangt. Daardoor wordt het eigenlijk een schommel. Als je er op staat en heen en weer schommelt (die schommel kan wel 4m lang zijn) dan noem je dat surfen. Dat gevoel is echt mega kicken. Belangrijk is wel dat je al (een beetje) kunt slacklinen. Rodeolining is namelijk next level!

Tricklining - Video
Een trickline is een 15-20m lange slackline, die mega strak staat. Daardoor wordt het een trampoline van 3cm breed. Hier kun je op buttbouncen, chestbouncen en backflippen. Mega spannend, want als je de lijn mist smacked die tegen je aan. Maar gelukkig ben je wel boven het zand! Hou je liever van snelle bewegingen en wat risico dan dat rustige slacklinen? Dan is dit voor jou.

Longlinen (slacklinen gevorderd) - Video
Longlinen is slacklinen maar dan wat langer. Liefst zo lang mogelijk. Hoe langer de slackline, des te langer de flow waarin je inzit. Highlines (hoge slacklines) zijn inmiddels vaak langer dan 100m. Verleden jaar hebben een aantal van onze crew een 1km lange highline gelopen. Het wordt dan een hele andere flow dan een kort slacklinetje op MadNes. We geven je graag hier de beginselen van mee. Onze slacklines zijn niet mega lang (~30m) maar we kunnen je wel op weg helpen. Zorg dat je de korte (makkelijk) kunt uitlopen voordat je hier aan mee doet!

Slackline Sponsor
De slackline area wordt gesponsord door “Ticket to the Moon”. Check tickettothemoon.nl voor hun gave hangmatten! Verantwoord, milieubewust en handgemaakt in Bali.
Wil je zo’m mooie hangmat winnen? Post dan tijdens MadNes een foto jou in één van de hangmatten en/of slacklines op insta en tag @tickettothemoonhammock en @jonaskonijnenberg. Onder de deelnemers geven we één hangmat weg!