Functies vrijwilligers MadNes 

Merchandise & Infopunt

Hierbij verkoop je de supervette MadNes merchandise. Daarnaast komen bezoekers naar dit punt voor vragen dus moet je ze bijvoorbeeld wijzen naar waar ze heen moeten voor bepaalde clinics.

Bandjescontrole festivalterrein

Bij de bandjescontrole moet je 's avonds bij de poort checken of mensen een bandje om hebben als ze het terrein op gaan. Daarnaast ook tassen checken of ze geen drank mee hebben.

Eten rondbrengen

Hier deel je het eten van de crew catering uit naar de mensen die dat niet zelf op kunnen halen, zoals de surfleraren die de hele dag les geven.

Kaartcontrole camping

Hier controleer je de kaarten van bezoekers die op vrijdag op de camping komen. Ook doe je de bandjes om en deel je programmaboekjes uit.

Kaartcontrole festivalterrein

Hier controleer je de kaarten van bezoekers die op het festivalterrein hun kaartje komen scannen.

Buschauffeurs

Je haalt bands op van de boot en van/naar hotel. Het is van belang om B rijbewijs te hebben, of een B rijbewijs plus een DERM busbewijs te hebben.

Afvalprikkers

We willen het strand natuurlijk zo mooi mogelijk houden. Daarom willen we dat er altijd vrijwilligers rondlopen met een vuilniszak en prikker om afval van het strand te halen. Ook maximaal genieten van de zon dus!

Backstage controle

Hier controleer je bij de backstage toegang of er alleen mensen met de juiste polsbandjes naar de backstage gaan.

Host

Als Host ben je het eerste gezicht van het festival. Je zorgt ervoor dat de bezoekers veilig en gezellig binnenkomen en wijst hen waar ze hun fiets kunnen plaatsen. Je waakt ervoor dat al het vervoer bij de oprit/strandopgang veilig verloopt en er geen auto's parkeren die hier niet mogen staan.
Je wordt op het festival aangestuurd door onze veiligheidscoördinator Aize.

Vliegende Keeper

Als Vliegende Keeper sta je stand-by op gezette tijden. Zo kun je bijvoorbeeld bijspringen op posten waar op dat moment een vrijwilliger mist of waar nog een extra vrijwilliger gewenst is. Dit kan ook bij de bar zijn.

Barmedewerker

Als barmedewerker werk je bij de horeca op MadNes. Je staat je achter de bar om biertjes te tappen of andere drankjes te serveren. Horeca ervaring is gewenst.

Productie Assistent

De productie assistenten ondersteunen het productieteam op MadNes. Zo help je mee met het oplossen van problemen op het festival en zorg je ervoor dat alles soepel verloopt. Denk hierbij aan het ondersteunen van de veiligheid bij een BMX show, het plaatsen van hekken als het terrein sluit en ervoor zorgen dat het festivalterrein er altijd mooi bij ligt. 

Voorwaarden

We vragen wel wat van je als vrijwilliger:

Wij zullen je minimaal 2 diensten inroosteren, een dienst duurt 4 tot 8 uur gemiddeld. Als jij je meer diensten inzet, staat daar een extra blijk van waardering vanuit ons tegenover.

Je mag je voorkeuren aangeven, bijvoorbeeld in welke functie, of met wie je wil werken. Wij zullen ons best doen om je hierin tegemoet te komen, maar dat zal niet altijd mogelijk zijn. Niet iedereen kan immers dezelfde dienst werken, dan komt het rooster niet rond.

Je bent een gezicht van het festival en wij verwachten van je dat je daarnaar gedraagt.

Geen drank en drugs onder werktijd en natuurlijk ook niet onder invloed aankomen om te gaan werken.

We verwachten dat jezelf naar MadNes en dus Ameland toe kunt komen.

Je bent naast vrijwilliger ook deelnemer van het festival daarom dien ook jij je te houden aan de op dat moment geldende publieksregels.

Maar je krijgt er ook veel voor terug:

Je krijgt toegang tot het festival net als alle bezoekers (ticket ter waarde van €194,50). Wel ontvang jij je ticket pas op het eiland, waardoor ja alleen aan clinics deel kan nemen als er nog ruimte is (en als je geen dienst hebt natuurlijk).

Je krijgt een T-shirt om te dragen tijdens je diensten en deze mag je ook houden. (We verwachten wel van je dat je deze ook daadwerkelijk draagt bij je diensten.)

Tijdens je diensten zorgen wij voor je eten en drinken, je kan dit op je rooster zien (daarbuiten is eten en drinken voor jezelf).

Als jij je extra hebt ingezet door meer dan 2 diensten te werken, krijg je van ons een op zondagavond ook nog een hapje te eten.

Je mag je tentje opzetten op het crew gedeelte van de camping, waar het ’s nachts wat rustiger zal zijn. Natuurlijk verwachten we dan wel dat jij ook niet te veel herrie maakt, zodat mensen die vroeg op moeten ook hun rust krijgen.

En natuurlijk een heleboel gezelligheid en eeuwige dank!

Goed om te weten: als productie assistent werk je iets meer uren in het weekend en heb je meer verantwoordelijkheden. Daarom krijg je los van het bovenstaande ook crew catering voor het hele weekend en je bootticket.