15/05/2023

Dit jaar kun je op MadNes in de Green Area alle duurzame projecten bewonderen. Van een podium op zonne-energie tot de plastuin van Peter. Is dat even mooi! Bekijk hier wat er allemaal te beleven is in de Green Area.

Nick Balcombe Solarstage

De Nick Balcombe Solarstage wordt geheel van energie voorzien door de zonnepanelen van de zon-aggregaat van Volta Energy. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door het CO2 compensatiefonds van onze vrienden van Wagenborg.

Seavents

De helden van Seavents gaan het afval op MadNes composteren. Kom vooral kijken! Daarnaast voorzien ze je ook van de STUB - Pocket Ashtrays.

Plastuin

In de plastuin wordt de urine omgezet tot schoon water en plantmeststoffen, wat meteen voor planten in de plastuin gebruikt wordt. Ook wordt er in de plastuin zonder water doorgespoeld dus besparen we enorm veel water in het festivalweekend.

Zee ffilter

Met inspiratie vanuit de uit de zee, de festival vibe en vooral de eerste wasdag thuis snijdt Kunstcollectief Mintymaximus het actuele probleem van het vervuilende microplastic aan. Als je de zee ffilter ziet draaien, dan filtert hij microplastic uit de zee.

Telefoon opladen

Last van een lege telefoon? Kom dan je telefoon opladen op zonne-energie bij de zonne-aggregaat van Volta Energy in de Green Area.

De Green Area op MadNes wordt mogelijk gemaakt door onze grote vrienden van Schagen!