27/01/2015

Wat hebben we lang naar deze dag uitgekeken zeg. Eindelijk kunnen we de eerste namen voor MadNes 2015 naar buiten brengen. Er is voor ons niets leukers dan bands die je zelf helemaal geweldig vindt voor je eigen festival uit te nodigen. Dat ze dan ook nog eens graag willen komen maakt het al helemaal een feestje. Lees dus snel verder om te zien wie er dit jaar allemaal het strand van Ameland op zijn kop gaan zetten.  

Bongo Botrako (ES) – Deze vrolijke Spanjaarden combineren rumba, ska, reggae en punk met een flinke dosis energie. Het resultaat: een knallende liveshow die het publiek gegarandeerd omver blaast.  

Talco (IT) – Afgelopen zomer bij een concert van Talco op Mighty Sounds Festival zei onze vriend Harm tegen Sjors: deze gasten MOETEN echt naar MadNes komen! Daar konden we uiteraard geen nee tegen zeggen. We zijn dan ook heel erg blij deze ska-punk grootheden op Ameland te mogen verwelkomen.     

Caravãna Sun (AUS) – Als je tijdens een WK wedstrijd alsnog de BaroNes vol trekt mag je van ons zeker nog een keer terug komen. Met een verwilderde combinatie van gipsy, ska, surf en rock is stilstaan onmogelijk bij deze sympathieke Australiërs.  

Rude Rich and The High Notes – Deze band heeft de 60s en 70s reggae hoog in het vaandel staan. Daarom zijn ze ook al vele jaren wereldwijd geliefd om hun authentieke ska, rocksteady en early reggae met de vetste sound. 

GOEIEMIDDAG! – Zeven losgeslagen gekken in belachelijke outfits. Stilstaan is onmogelijk en shoarma is aanbevolen. Maak dit festijn mee en laat je meeslepen in de gekte die GOEIEMIDDAG! heet. Je kleinkinderen zullen trots op je zijn.   

Orange Grove - Rock, hiphop en reggae met een Caribische vibe. Orange Grove opent het hoofdpodium op vrijdag en zorgt ervoor dat jullie zeer relaxed de avond in gaan.  

Amistat (AUS) – Australische tweelingbroers met ontzettend mooie liedjes. Dit aanstormende singer/songwriter duo wordt op MadNes bijgestaan door Sam Brittain op drums.  

De Stokers - Melancholische circus polka punk, met een vleug klezmer en ska, dat zijn de Stokers. Zanger Harm (bekend van o.a. de Hardheid) zweept het publiek in no-time op en zorgt met zijn band dat het publiek verandert in een dampende massa.   

Mr. Skolnick - Met zijn antieke orgel en drumcomputer weet hij menig publiek in extase te brengen met originele orgelcheese met een vleugje trash.    

General Jabbah - Mixen de rocksteady sounds van de 60's, de roots van de 70's en de dancehall van de 80's. Dit resulteert in een heel relaxt en overweldigende show dat zeker smaakt naar meer. Space gegarandeerd!  

DJ Pijpgarantie - Al met al is er één ding duidelijk: DJ Pijpgarantie is een fenomeen. Deze show mag je niet missen. DJ Pijpgarantie zal je gegarandeerd grijpen en niet meer loslaten! 

Anouk Visée - Singer-Songwriter uit Amsterdam met haar roots op Texel. Anouk schrijft Engelstalige nummers met een donker randje; mooie liedjes over serieuze dingen. Kom dus zeker even genieten op de Greenstage!  

De Boodschappers van het Algemente Nut - Zang/orgelduo met opvallende uitvoeringen van klassieke pop- en rockhits. Een beetje vreemd en fout, brutaal en extravert, maar wel erg lekker!  
Ben je wel te porren voor wat voorpret? Check dan onze Spotify playist of onze YouTube playlist. Natuurlijk is dit nog lang niet alles maar we wilden je deze heldenbands zeker niet onthouden. En wil je straks zeker weten vooraan staan? Koop dan op 31 januari om 14:00 uur je MadNes kaartje.