Wat is MadNes eigenlijk?

MadNes combineert surfen, skaten, cultuur, muziek, duurzaamheid en meer en zal op 1, 2 en 3 juli 2022 plaatsvinden op strand Nes, Ameland. Kite-, wind- en golfsurfen tot je erbij neer valt met eigen materiaal, demo materiaal of tijdens één van de vele clinics. Daarna één van de twee halfpipes of het skatecircuit onveilig maken, los gaan bij 45 dikke bands en DJ's, genieten van een theatervoorstelling en rondjes draaien in het kleinste reuzenrad van Europa!

Waar kan ik een kaartje kopen?
De kaartverkoop is nog niet van start gegaan. Zodra hier meer bekend over is hoor je dat op onze socials en website.

Kan ik ook dagkaarten kopen? Of een kaartje zonder camping?
We krijgen vaak de vraag of MadNes ook dagkaarten of kaarten zonder camping verkoopt. Helaas is dit niet het geval en verkopen we alleen all-in tickets. Het is voor ons als klein festival niet haalbaar om andere soorten tickets te verkopen. 

Hoe kom ik op MadNes?
Check hier alle vervoersinfo.

Vragen over de camping en overnachten?
Check onze camping en overnachten pagina.

Mag ik met een busje/campertje naar MadNes komen?
Jazeker. Let wel op dat je hiervoor een los camperticket moet kopen en je camper moet reserveren op de boot.

Wanneer begint het allemaal? En wanneer houdt het weer op?
Donderdag 30 juni 18:00: camping open
Vrijdag 1 juli 12:00: start festival + eerste clinics
Zondag 3 juli 18:00: einde festival
Zondag 3 juli: 19:00: laatste boot vanaf Ameland
Maandag 4 juli 10:00: camping dicht

Waar en wanneer kan ik mijn ticket scannen?
Festivaltickets:

Scan je ticket op de camping op donderdag 30 juni tussen 18:00 en 22:00 of vrijdag 1 juli tussen 11:00 en 22:00.

Slaap je niet op de camping? Of slaap je wel op de camping, maar kom je pas op zaterdag aan? Dan kun je op het festivalterrein je ticket scannen op vrijdag 1 juli tussen 12:00 en 01:00 en op zaterdag 2 juli tussen 09:00 en 00:00.

Amelander tickets: 

Scan je ticket op de camping op donderdag 30 juni van 19:00 tot 22:00 of op vrijdag 1 juli van 11:00 tot 22:00. Camping StruupOord is op de kruising van de Zwarte Weg en het Willemspad.

Moet ik mijn ID meenemen?
Ja, daarop kan worden gecontroleerd op de camping en op het festival terrein. Daarnaast kan je geen testmateriaal lenen zonder je ID. Zorg dus dat je je ID bij je hebt. 

Hebben jullie ook kluisjes op het festivalterrein?
Ja zeker! Bovenop de duin zijn meer dan genoeg kluisjes. Deze kluisjes werken met een pincode, dus zonder sleutel en borg. Makkelijk toch? Kosten zijn 6 euro voor 1 dag, 11 euro voor 2 dagen en 14 euro voor 3 dagen. Hier kan je ook je longboard (als in skateboard, niet surfboard) stallen voor de zelfde prijzen.

Ik ben onder de 18, ben ik dan ook welkom op MadNes?

Ja natuurlijk! Zie hieronder.
- Ben je tussen de 12 en 18? Dan heb je een ticket nodig om het festival te betreden.
- Ben je onder de 12? Dan mag je tot 19:00 uur het festival gratis betreden. Na 19:00 ben je helaas niet meer welkom op het festival.

Als je tussen de 4 en 12 bent en ook op de camping wilt slapen en/of mee wilt doen aan de clinics moet je wel een MadNes ticket hebben. Als je onder de 4 bent en op de camping slaapt hoef je geen ticket te hebben.

Goed om te weten. Vanwege de alcoholwet ben je verplicht om, bij de ticketcontrole op de camping, aan te geven dat je jonger dan 18 jaar bent (dit staat ook op het ticket). Je krijgt dan een rood polsbandje om. Je kunt dus gewoon het festival terrein betreden, maar alcohol nuttigen beneden de 18 jaar is ten strengste verboden. 

Ook goed om te weten voor de sporten. Ben je 16 jaar of jonger? Dan moet je onder begeleiding zijn van een ouder iemand die toestemming geeft voor jouw deelname aan de sporten. Ben je 16 jaar of ouder dan mag je op eigen verantwoording deelnemen aan de sporten.

Kan ik ook met de auto over?
Dat kan maar dit zit niet bij je ticket inbegrepen. Een bootovertocht voor een auto is kostbaar (+/- 108 euro) en je hebt je auto niet nodig op het eiland. Je kan prima parkeren in Holwerd. 

Waar kan ik mijn auto parkeren?
Je kan prima parkeren in Holwerd, kost je 6 euro per dag.

Moet ik reserveren voor de boot?
Voor personen hoeft je niet te reserveren voor de boot. Koop van te voren een E-ticket zodat je niet in de rij hoeft te staan en je meteen de boot op kunt! Mocht je met een auto over willen gaan, wat wij afraden, dan moet je wel een reservering maken. Voor een E-ticket of auto reservering ga je naar www.wpd.nl.

Hoe laat varen de boten?
Klik hier voor een compleet overzicht van de vertrektijden van en naar Ameland.

Mag ik de liefde bedrijven in de duinen?
Ja dat mag. Het schuurt wel een beetje.

Kan ik ook los een wetsuit / board huren?
We hebben een heleboel surfplanken en wetsuits voor bij de golfsurfclinics, dus die kun je bij de clinics sowieso gebruiken. Daarnaast kun je ook surfplanken en wetsuits testen bij de verschillende partijen die het testmateriaal aanbieden. 

Waar kan ik me inschrijven voor een clinic?
De clinic inschrijvingen zullen beginnen in mei. Hou de clinic pagina in de gaten voor de exacte datum. 

Ik heb mij ingeschreven voor een clinic, moet ik eigen spullen meenemen?
Voor alle clinics geldt: mocht je eigen spullen hebben en mee willen nemen; doen! Heb je geen eigen spullen dan geen probleem, hier zorgen wij in samenwerking met de partners voor.

Hoe kan ik betalen op MadNes?
Lees hier meer over betalen op MadNes.

Kan ik mijn surfspullen ergens stallen?
Helaas kan dit niet. Je kan je surfspullen bij de camping laten. Op de camping is er 's avonds beveiliging aanwezig, maar dit blijft alsnog op eigen risico. 

Wat is jullie (soft)drugsbeleid?
Zowel op de camping als op het festivalterrein hanteren wij de Nederlandse Wetgeving. Dit houdt in dat het gedoogd wordt om als persoon een klein hoeveelheid softdrugs te bezitten, het gaat dan om maximaal 5 gram softdrugs (wiet/hasj) tbv eigen gebruik. Wanneer je meer bij je hebt of je het doorverkoopt wordt het afgepakt, je toegang tot het festival ontzegd en word je aan de politie overgedragen. Harddrugs is ten allen tijden verboden.

Mag ik mijn hond meenemen?
Op het festivalterrein (het strand) en de camping zijn honden overdag geen enkel probleem, mits je trouwe viervoeter aangelijnd is en de uitwerpselen netjes worden opgeruimd. Let wel op: Het is niet toegestaan om honden/huisdieren 's avonds op het festivalterrein te hebben! Mocht je toch je huisdier mee willen nemen dan raden wij je aan zelf ander onderdak te zoeken waar dit wel toegestaan is.

Staat je vraag er niet bij? Mail naar info@madnesfestival.nl met als onderwerp 'Oehlala help me!'.