18/05/2017

MadNes werkt graag samen, vooral met Amelanders, zo ook met Kunstmaand Ameland en de Amelander Musea. Omdat drie dagen Ameland natuurlijk veel te kort is, laten we je graag proeven waarom je later in het jaar terug kan komen om nog meer van Ameland te genieten!  

Lichtkunstenaar gezocht
Samen met onze vrienden van Kunstmaand Ameland zijn we op zoek naar kunstenaars. We zoeken een kunstzinnig object of project met 'rood-arm licht' (want dat is vriendelijk voor de vogels) in de hoofdrol. Philips levert je het materiaal en jouw kunstwerk zal straks als preview tijdens MadNes 2017 te zien zijn. Later in november heb je een expositie tijdens Kunstmaand Ameland. Hoe dik is dat? Is dit iets voor jou? Mail jouw idee naar pietersmit@kunstmaandameland.nl en wie weet zien we je straks twee keer exposeren op Ameland: tijdens MadNes in juli en tijdens Kunstmaand Ameland in november! Als je meer informatie wilt weten kun je bellen met Pieter Smit op 0653718004.

Wadden Werelderfgoed  
Dankzij de Amelander Musea hebben we er dit jaar twee hele bijzondere clinics er bij. Je gaat namelijk de Amelander natuur beleven onder leiding van een echte gids. We hebben een zeer exclusieve wad-exursie voor je in petto. Vanaf het festivalterrein wordt je opgehaald met mileu-vriendelijke eco-voertuigen en wordt je als hooggeëerd publiek gereden naar het wad. Lekker met je oude sneakers in de klei kom je er achter wat voor moois de Waddenzee allemaal te bieden heeft. Je wordt daarna zelfs weer op het festival terrein gebracht, genieten toch? Ook gaan we dit jaar keihard korren. Je mag je namelijk even een echte Amelander visser voelen. Samen met de groep trek je vanaf het Noordzee strand een groot visnet door het water; het zogeheten korren. Als surfer kom je er achter wat er allemaal onder het wateroppervlakte leeft. De gids zal je er alles over vertellen. Zorg dat je je op tijd in schrijft voor de clinics, zodat je niet achter het net vist.