02/03/2016

Net als liefhebbers van Lingo zijn wij bij MadNes ook groot fan van groen! Wij zijn namelijk ervan overtuigd dat de kwaliteit van een festival helemaal niet hoeft te lijden onder het duurzaam organiseren van het festival. Daarom presenteren we dan ook zeer graag de eerste groene onderdelen van MadNes 2016.

Kartent – Voor een prikkie bezit jij op MadNes een echte kartonnen KarTent die 's ochtends donker en koel blijft en achteraf wordt gerecycled. En het mooiste is: hij staat ook gewoon voor je opgezet als je aankomt! Het karton zorgt voor een eenvoudige recycling van de tent: na het festival kan de tent direct naar de recycling van de papier-industrie, zodat ze opnieuw kunnen worden gebruikt om wc-papier, schoolboeken, schoen dozen of andere dingen van te maken! Het mooie is dat hij nu al te bestellen is via de Webshop van Festivalneeds.

Biogas reactor – Je telefoon opladen met bananenschillen? Het kan gewoon bij onze vrienden van Stichting Katalysator! Organisch afval wordt verzameld door jou en door de cateraars op MadNes. Hieruit wordt energie onttrokken door een biologisch proces (wat je live kunt zien). Het biogas wordt omgezet in elektrische energie en deze groene stroom slaan ze op in een powerbank batterij waarmee jij jouw telefoon kan opladen waar en wanneer jij wilt.    

De Nick Balcombe Greenstage – Al jaren een vast gegeven op MadNes maar dit jaar met een nieuwe naam dankzij de Nick Balcombe Foundation. Dit podium wordt geheel van energie voorzien door wind, zon en fietsende bezoekers. Kom langs, draag je steentje bij en geniet van de bands. 

Trouwens, check onze Groen pagina voor nog meer!